Nails of Bliss Zweedse acupressuur mat.

In mijn zoektocht naar weldaad en gezondheid ben ik in de oude Chinese heelkunde beland in de vorm van acupressuur.
Om mijn meditatie sessies te versterken kwam ik dusdanig uit bij een moderne spijker mat, De Nails of Bliss acupresuur mat.

De aanschaf.

Nadat ik de Nails of Bliss acupresuur mat heb besteld van bol.com kwam deze de volgende dag binnen in een nogal overdadig grote doos, de postbode waar ik diep respect voor heb kwam met dit gevaarte 3 hoog de trap op zuilen bij +30 graden.

Korte samenvatting van de oorsprong.

Gezegd wordt dat ‘s werelds eerste spijkermat uitgevonden is in het oude China zo’n 4.000 jaar geleden. De uitvinding kwam later terecht in India waar het als een instrument gebruikt werd om lichaam en geest in harmonie te brengen – niet als een instrument voor fakirs om hun bestandheid tegen pijn te bewijzen, wat een veelvoorkomende misvatting is.

Nails of Bliss acupressuur matUitgepakt en gestald.

De mat heeft kunststof spijkers en is vervaardigd uit milieuvriendelijke stoffen. Vanzelfsprekend zit er iemand aandachtig bij te kijken wat ik nu weer doe. 

Gebruik van de mat.

Er word geadviseerd om dagelijks 10 tot 15 minuten op de mat te liggen om een goed resultaat te behalen.
Gewoon de mat op de grond of bed neerleggen en erop gaan liggen, eenvoudiger word het niet.
Eerst kan het een paar minuten enigszins pijnlijk aanvoelen (en dat deed het), maar dit trekt spoedig weg waarop je bloeddoorstroming verbeterd en lichaam oxytocine aanmaakt. Nu word het ongemak vervangen door een gevoel van rust en menig gebruiker van de mat valt zelfs in slaap.
Ik heb het de eerste keer 15 minuten vol gehouden waarna mijn rug eruitzag als een rode speldenkussen, dit trok na een minuutje of 10 gelukkig wel weer weg. 

De tijd zal het zeggen.

Voorlopig ga ik lekker hiermee door en ga ik zien welke voordelen ik hiermee kan behalen, ontspanning is al in ieder geval er één van.

Update 17-8-2020

Na 2 jaar gebruik ik de acupressuur mat nog steeds, het gevoel van rust die je er door krijgt is fenomenaal.
Na een sessie van 30 min verminderd mijn bloeddruk met omstreeks 20 systolische druk of bovendruk en 10 diastolische druk of onderdruk, dit geeft in waarde aan hoeveel effect de meditatie sessie heeft.

Haal uw acupressuur mat bij Bol.com

Lees meer op de website van de producent.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.