Appelazijn en citroen recept voor een ontgiftende tonic.

Een eetlepel appelazijn ook wel apple cider vinegar genoemd gemixt met een halve citroen in een flink glas water helpt je om te ontgiften en af te vallen.

Als toevoeging aan het interval vasten bereid ik elke ochtend in de vast periode dit heilzame drankje.
Dit drink je met een rietje bij voorkeur herbruikbaar rvs omdat het zuur je tandglazuur kan aantasten.
Deze tonic verbeterd je spijsvertering werkt antibacterieel en je valt er door af.
Super zuur zal je wellicht denken, echter helpt het zuur juist je lichaam te alkaliseren hierdoor helpt het ook tegen oprispend maagzuur, het scheeftrekkend gezicht zal je voor lief moeten nemen het is dit meer dan waard.
Andere voedingstoffen die verzuren zijn bv alcohol, vleeswaren, koffie, kaas, soja en suikers.
Begrijp dit niet verkeerd alles draait om balans in je lichaam dus we hebben beide nodig echter zie je vaak dat het te vaak naar de te zure kant vaak door de snelle hap en te weinig groentes en fruit.

Appelazijn.
Oftewel apple cider vinegar with mother (pulp), dit is gemaakt van gefermenteerde appels en heeft een gewicht reducerend effect, tevens word gezegd dat het je suikerspiegel naar beneden helpt je insuline weerstand verminderd en cholesterol verlaagd wat weer heilzaam is voor je bloedvaten en dus je hart.
Een onderzoek naar apple cider vinegar kan je hier in het Engels terug vinden https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464618300483
Gebruik dit wel altijd verdunt puur kan namelijk je slokdarm aantasten en ga voor de biologische met moeder (mother) waar meer enzymen intact zijn voor een goed resultaat.

Citroen.
De citroen is een natuurlijke bron van vitamine c en diverse mineralen zoals kalium calcium en magnesium, dit kan helpen bij het beheren van je bloedsuikerspiegel, voorkomt nierstenen en verlaagt je bloedruk door bloedvaten te verzachten. ze werden zelfs al in het vroege Egypte gegeten om ziektes te bestrijden.

Wat doet appelazijn voor je?

Appelazijn wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. Er zijn veel beweringen over de gezondheidsvoordelen van appelazijn, maar er is niet veel wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen.

Enkele mogelijke gezondheidsvoordelen van appelazijn zijn:

  • Verbetering van de spijsvertering: Appelazijn kan helpen om de spijsvertering te verbeteren door de productie van maagzuur te stimuleren. Maagzuur is nodig voor de vertering van voedsel.
  • Vermindering van de bloedsuikerspiegel: Appelazijn kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, vooral bij mensen met diabetes type 2.
  • Verlies van gewicht: Appelazijn kan helpen om gewicht te verliezen door het metabolisme te stimuleren en de eetlust te verminderen.
  • Verhoging van het energieniveau: Appelazijn kan helpen om het energieniveau te verhogen door de opname van voedingsstoffen te verbeteren.
  • Vermindering van acne: Appelazijn kan helpen om acne te verminderen door de talgproductie te reguleren.


Verder.
Je kan de gezondheids bevorderende werking nog versterken door bv kurkuma met zwarte peper toe te voegen of wat cayennepeper welke ook nog pijnstillend werkt.
Of wat zuiveringszout echter wees bewust dat dit opgelost uiteindelijk gewoon zout (bloeddruk verhogend) is wat we al over het algemeen te veel binnen krijgen.
Verder het kan voorkomen dat een snel bezoek aan de toilet nodig is, wees gewaarschuwd.

Veiligheid

Appelazijn is over het algemeen veilig te gebruiken, maar er zijn enkele mogelijke bijwerkingen. Appelazijn kan de tanden aantasten, dus het is belangrijk om het na gebruik te spoelen. Appelazijn kan ook de maag irriteren, dus het is het beste om het met mate te gebruiken.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het raadzaam om eerst met je arts te praten voordat je appelazijn gebruikt.

Conclusie

Appelazijn is een gezond en veelzijdig product dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Er is niet veel wetenschappelijk bewijs om de vele gezondheidsclaims over appelazijn te ondersteunen, maar het is over het algemeen veilig te gebruiken.Gerelateerde Afbeeldingen:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Eén gedachte over “Appelazijn en citroen recept voor een ontgiftende tonic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.