Appelazijn en citroen recept voor een ontgiftende tonic.

Een eetlepel appelazijn ook wel apple cider vinegar genoemd gemixed met een halve citroen in een flink glas water helpt je om te ontgiften en af te vallen.

Als toevoeging aan het interval vasten bereid ik elke ochtend in de vast periode dit heilzame drankje.
Dit drink je met een rietje bij voorkeur herbruikbaar rvs omdat het zuur je tandglazuur kan aantasten.
Deze tonic verbeterd je spijsvertering werkt antibacterieel en je valt er door af.
Super zuur zal je wellicht denken, echter helpt het zuur juist je lichaam te alkaliseren hierdoor helpt het ook tegen oprispend maagzuur, het scheeftrekkend gezicht zal je voor lief moeten nemen het is dit meer dan waard.
Andere voedingstoffen die verzuren zijn bv alcohol, vleeswaren, koffie, kaas, soja en suikers.
Begrijp dit niet vekeerd alles draait om ballans in je lichaam dus we hebben beide nodig echter zie je vaak dat het te vaak naar de te zure kant vaak door de snelle hap en te weinig groentes en fruit.

Appelazijn.
Oftewel apple cider vinegar with mother (pulp), dit is gemaakt van gefermenteerde appels en heeft een gewichts reducerend effect, tevens word gezegd dat het je suikerspiegel naar beneden helpt je insuline weerstand verminderd en cholesterol verlaagd wat weer heilzaam is voor je bloedvaten en dus je hart.
Een onderzoek naar apple cider vinegar kan je hier in het engels terug vinden https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464618300483
Gebruik dit wel altijd verdunt puur kan namelijk je slokdarm aantasten en ga voor de biologische met moeder (mother) waar meer enzymen intakt zijn voor een goed resultaat.

Citroen.
De citroen is een natuurlijke bron van vitamine c en diverse mineralen zoals kalium calcium en magnesium, dit kan helpen bij het beheren van je bloedsuikerspiegel, voorkomt nierstenen en velaagt je bloedruk door bloedvaten te verzachten. ze werden zelfs al in het vroege Egypte gegeten om ziektes te bestrijden.

Verder.
Je kan de gezondheids bevorderende werking nog versterken door bv kurkuma met zwarte peper toe te voegen of wat cayennepeper welke ook nog pijnstillend werkt.
Of wat zuiveringszout echter wees bewust dat dit opgelost uiteindelijk gewoon zout (bloeddruk verhogend) is wat we al over het algemeen te veel binnen krijgen.
Verder het kan voorkomen dat een snel bezoek aan de toilet nodig is, wees gewaarschuwd.


Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail
Samenvatting
Recept Naam
Apple cider lemon tonic
Auteur Naam
Gepubliceerd Op
Voorbereiding Tijd
Totaal Tijd
Waardering
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.